Aandacht op school


 Als school wil je de kinderen alles bieden om hen zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst. We stomen de kinderen klaar voor hun leven in de 'echte' maatschappij. Echter zijn de kinderen allang een onderdeel van de maatschappij waarin alles snel gaat. 

We leren ze om toetsen goed te maken, om door te zetten, dat fouten maken mag, samen spelen samen delen, sporten is belangrijk, rekenen, taal etc. etc. 

 

We leren kinderen van alles. En kinderen leren makkelijk en snel. En daarom geloof ik ook dat het goed is om de kinderen te leren om op tijd stil te staan. Op tijd pauze te nemen. Op tijd te luisteren naar hun lichaam. 

 

Wat is de Happy Kids! training voor scholen?

De Happy Kids! training is geschikt voor álle kinderen, en niet speciaal voor kinderen met een hulpvraag. 

Door het volgen van de happy kids! training leren kinderen hoe hun aandacht werkt, en hoe ze deze aandacht bewust kunnen gebruiken.

 

Ook staat centraal dat ze zonder oordeel naar hun ervaringen kunnen kijken. Hoe ze zichzelf een compliment kunnen geven en hoe ze anderen een compliment kunnen geven. Ze leren zorg en aandacht te geven aan zichzelf en daarmee het verschil te ervaren tussen druk zijn en druk maken. Nu, maar ook later als volwassene. 

 

De kinderen zullen tijdens de training vertrouwd raken met de stilte en de rust in zichzelf. Ze ontdekken dat er, midden in deze drukke snelle wereld vol indrukken en verwachtingen, dichtbij iets te vinden is. Een stille veilige plek in zichzelf, die altijd aanwezig is, waar je ook bent. 

 

De happy kids training heeft positief effect op de concentratie, het regulieren van emoties, het zelfvertrouwen, (sportieve) prestaties en sociale interacties zoals het voorkomen van pestgedrag.

Hierdoor is het een complete training die het kind de rest van z’n leven bij zich draagt. Zowel op school als in de thuissituatie.  

Een win-win-win situatie dus. Voor het kind zelf, voor de school én voor het gezin.

 

 

Wil je meer weten over de Happy Kids training op school?

Bel of mail me gerust, en we kunnen kijken naar een passende training binnen de hele school, in 1 klas, voor een groepje kinderen.........

 

 

 

 


Een aantal uitspraken "van kinderen na het volgen van de MindfulKids training in de klas:

 

"Dankjewel Kim, het heeft mij geholpen"

 

"Door de bodyscan kan ik fijn tot rust komen"

 

"Ik vond de les dat we een hartenwens naar onszelf mochten sturen de fijnste les, want ik had dat nog nooit gedaan."

  

"Ik zou willen dat we dit elke les doen"

 

"Nu weet ik dat ik 'rust' altijd bij me heb. Zelfs in de drukke gymles kan ik heel even naar m'n stille lichaam"